بازیابی رمز عبور

نتایج جستجوی شما
آذر 29, 1398

تور مجازی دهکده کندلوس کجور

با تور مجازی کندلوس راه رفتن در روستایی که یکی از اولین سکونتگاه‌های آدم‌ها بوده تجربه دلپذیری است تورمجازی کندلوس ، مثل سفر در زمان می‌ماند و دهکده تاریخی کندلوس یکی از جاهایی است که ارزش رفتن را دارد. این دهکده ییلاقی بین جنگل و دره قرار گرفته و موقعیتی بسیار جذاب را در صورتی که از ارتفاعات به این دهکده نظاره گر باشید را دارد و اطرافش نیز بسیار زیباست تور مجازی کندلوس که توسط استدیو ویلارابط تهیه شده است شما را از تمام زوایا با این دهکده تاریخی و بسیار دیدنی با حفظ سنت ها و معماری اصیل شمال ایران آشنا می سازد .

تور مجازی روستای تاریخی کندلوس بی نظیر در ایران

جاده روستای کندلوس
جاده روستای کتدلوس

کندلوس روستایی‌ست باستانی که در ۷۵ کیلومتری نوشهر و در بخش کجور قرار گرفته. از تهران تا این ییلاق ۲۲۰ کیلومتر است، یعنی حدود ۴ ساعت و نیم در راه هستید. از چالوس هم باید ۶۳ کیلومتر رانندگی کنید و کمتر از یک ساعت و نیم در راه باشید.

ارتفاع این منطقه ۱۶۵۰ متر از سطح دریاست. کندلوس، روستایی‌ توریستی‌ست و حال و هوایی توریستی هم دارد، پیاده‌روها را سنگ فرش کرده‌اند و وجود موزه‌هایی در این روستا و رسم‌هایی که گردشگرها را به آن می‌کشاند، تاییدی‌ست بر این مدعا.

از همان اول جاده چالوس تا خود جاده کجور دیدنی‌های زیادی وجود دارد و نزدیکی‌های روستا هم آبشار و چشمه می‌بینید و هوای تازه به سرتان می‌خورد و قدر همه اینها را وقتی در شهر بزرگی مثل تهران زندگی کنید، می‌دانید.

یکی از ویژگی‌های این روستا تمیز بودنش است و کمتر زباله‌ای را روی زمین می‌بینید.  این‌جا در دره‌ زانوس قرار گرفته و در حاشیه‌ آن رودخانه کندلوس جاریست. راه رفتن توی کوچه پس کوچه‌ها و تماشای خانه‌های قشنگ با سقف های شیروانی هم تا دلتان بخواهد در این روستا محیاست.

خوشبختانه نمای سنگی ساختمان‌های امروزی و پنجره‌های فلزی با شیشه‌های رفلکس هنوز به این روستا نرسیده است. در کوچه‌های سنگ‌فرش دهکده که راه بروید، می‌بینید که بیشتر خانه‌ها سقف شیروانی چوبی یا سفالی دارند و جنس دیوارهای‌شان از کاهگل است.

پنجره‌ خانه‌‌ها کوچک است و نمای ساختمان از چوب ساخته شده. درست همانطور که قدیم‌ها بوده‌اند و این روزها بیشتر در فیلم‌ها می‌شود دیدشان. خانه‌ها در دامنه‌ کوه ساخته شده‌اند و کوچه‌ها با شیب ملایمی بالا می‌روند.

رسم‌های قدیمی هم هنوز در روستای کندلوس پابرجاست، مثل تیرماه سیزده شو. این جشن در ۱۲ آبان و به بهانه پیروزی کاوه بر ضحاک برگزار می‌شود و غذاها و تنقلات مختلف به مناسبتش پخته می‌شود.در کندلوس مراسم دیگری هم معروف به مراسم سال مج یا خوشقدم همزمان با نوروز برپا می‌شود. خلاصه این جشن به این شکل است که اسم چند کودک یا نوجوان خانواده را انتخاب می‌کنند و با اسم‌شان با قرآن مجید استخاره می‌گیرند و هرکدام که خوب آمد به عنوان سال مج انتخاب می‌شود.

به این روستا که رفتید خوردن غذاهایی مثل کماج، آش کدو، بورانی و آردیم آش را فراموش نکنید.

موزه مردم‌شناسی:

یکی از قشنگ‌ترین دیدنی‌های این روستا موزه‌ مردم‌شناسی است که در ساختمانی دو طبقه ساخته شده. این‌جا اولین موزه روستایی‌ست. اشیایی مثل اسناد تاریخی، کتاب‌های خطی، ابزار قدیمی، پوشاک، زیورآلات و نقاشی‌های سبک قهوه‌خانه‌ای در این موزه به نمایش درآمده.

در انتهای تورمجازی کندلوس که در واقع انتهای روستای کندلوس نیز می باشد موزه مردم شناسی کندلوس قرار دارد که برای بازدید از این موزه تا ابتدای درب روستای با تور مجازی همراه خواهد بود.

حمام کندلوس:

رفتن به حمامی قدیمی که از دوره‌ قاجار به‌جا مانده، حس و حال عجیبی دارد. انگار که یک‌باره چند سال در تاریخ به عقب می‌روید، این حمام ثبت ملی شده.

در ابتدای ورود به محل در تورمجازی کندلوس خزینه ای قدیمی قراردارد که با ورود به آن از طریق تور پانوراما امکان بازدید از این حمام دوره قاجار را خواهید داشت.

امامزاده فضل و فاضل:

امامزاده فضل و فاضل که آرامگاه کوچکی‌ست به جا مانده از  ۱۰۰ سال پیش و موزه گیاهی از دیگر جاهای دیدنی این روستاست.

موزه گیاهی:

از سال ۱۳۶۵ در این روستا محوطه‌ای به اسم موزه گیاهان دارویی شروع به کار کرده. حدود ۲۵۰ گونه گیاه در این موزه کشت می‌شود که از نظر ژنتیکی مهم‌اند. در این موزه گیاهان را پرورش می‌دهند و بسته‌بندی می‌کنند و اسانس و روغن گیاهی هم در آن تولید می‌شود.

دیو چشمه:

کنار روستا چند چشمه‌ آب معدنی سرد  هم هست، اما بزرگ‌ترین‌شان دیو چشمه است.

صنایع دستی :

در روستا که بچرخید چیزهایی پیدا می‌کنید که می‌توان آنها را به عنوان سوغات هم خرید. بافتنی‌هایی مثل جاجیم، جوراب، دستکش، بلوز پشمی و نی هفت‌بند. نی هفت‌بند نوعی ساز است که در این روستا ساخته می‌شود. دهل و سرنا که از چوب شمشاد تراشیده می‌شود هم در این روستا می‌سازند.

بهترین زمان سفر

بهار و تابستان بهترین فصل سفر به این روستای سرسبز است. اگرچه حیف است پاییز سری به این‌جا نزنید و طبیعت رنگارنگش را نبینید. مهر و آبان هنوز هوا خیلی سرد نشده، ولی لباس گرم همراه داشته باشید.

کجا اقامت کنیم؟

کندلوس مهمانسرا دارد، اما اگر می‌خواهید شب را در روستا نمانید، بروید نوشهر و در یکی از ویلاهای نوشهر در ویلارابط بمانید. قیمت این هتل‌ها بالا نیست و شروع قیمت‌شان از ۱۰۱ هزار تومان است.در چالوس گزینه‌ها متنوع‌تر هم است. قیمت رزرو ویلاهای چالوس از ۳۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و برای ویلای لوکس به ۳ میلیون تومان می‌رسد.

دسته بندی: اطلاعات سفر
اشتراک گذاری

پاسخ دهید